Alt er en dinosaurus

En fantastisk fantasihistorie for -og med børn og barnlige voksne i Hedensted Kommune, efteråret 2021

Kom med langt tilbage i tiden, og dybt ind i fantasien.

“ I kridttiden levede der dinosaurusser mange steder i verden, og blandt andet på Bornholm. Men resten af Danmark, også Hedensted, var dækket af vand. Forskere har derfor altid ment ,at der ikke har kunnet leve nogen dinosaurusser her.

Men ved I hvad? Der er lige kommet helt ny forskning der viser, at der faktisk var en tid inde i kridttiden, det var en ganske kort periode hvor havet sank, og landjorden kom til syne. Den tid kaldes Hvadnuhvis-tiden – og i den tid levede der dinosaurusser her, altså ikke bare i Danmark, men LIGE HER hvor vi står nu! Det er vildt at tænke på. Prøv engang at se jer om, allesammen, se op i træerne, se på skovbunden, og prøv at snuse dybt ind og mærk hvad I kan lugte. Og så forestil jer, at der måske har gået en dinosaurus lige her hvor vi står.”

Kan du hjælpe med at finde spor efter en dinosaurus fra Hvadnuhvis-tiden?

Alt er en dinosaurus! er en interaktiv, stedsspecifik teaterforestilling for de 4-10 årige og deres familier, som spiller udendørs i skovområder på tværs af Hedensted Kommune. Her skal publikum sammen med to dinosaurushistorieforskere finde spor efter en afdød dinosaurus og digte sig til, hvad fundene kan fortælle os om dens liv og skæbne: En jordknold er tydeligvis en forstenet bæ, og dissektionen afslører at den døde af overdreven indtagelse af fredagsslik! Spidse sten er tænder, en gaffelgren dens våben fra Ridderturneringen for Kødædere osv. osv.

Børnenes fund bringes ind i scenografien, i fortællingen og i lyduniverset. På stedet mixer skuespillerne alle elementerne til en fantastisk, fabulerende og aldeles uvidenskabelig fortælling, så børnene som afslutning får lov at opleve deres helt eget fælles skaberværk sat i en unik scenekunstnerisk ramme.

En hyldest til børns vilde fantasi og skabekraft

Børn lever til dagligt i en verden der favoriserer præstationer, og de bevæger sig i en overflod af præfabrikerede digitale og visuelle verdener. Alt er en dinosaurus! er en hyldest til det modsatte, til børns vilde fantasi og skaberkraft. I Alt er en dinosaurus! får fantasien frit spil og børnene får lov til at omskabe den verden, de står midt i til noget, ingen nogensinde før har set!

Lokale børn former forestillingen

For at inddrage lokale børn i udviklingen af teaterforestillingen, vil vi i Teater Jævn invitere børnehaver og indskolingsklasser fra Hedensted Kommune til 3 workshops i lokale skove. Det glæder vi os til at fortælle mere om senere!

Følg tilblivelsen af Alt er en dinosaurus her på hjemmesiden eller på vores Facebookside.