Groovin’ Transformator

Den 13. – 15. April 2010 på Transformator afholdte Jaevn og Transformator i samarbejde projektet Groovin’ Transformator. Det blev et festfyrværkeri af Norske musikanter, digt, rap, impro skuespil, tryl og alt derimellem. Til at binde det hele sammen var Jaevns omdrejningspunkt Morten Mosgaard som så godt som muligt styrede musikken og de resterende deltagere i samme retning. Du kan i denne blog lytte og læse mere om Groovin’ Transformator projektet. Tusind tak til alle der støttede op om projektet og gjorde det muligt. Specielt en stor tak til de deltagende, publikum, Aalborg Teater og Jakob Bjerregaard (stationsforstander på Transformator).

I løbet af projektet skrev Morten Mosgaard logbog om projektet, du kan læse logbogen og Mortens tanker bag i denne blog: Bag om Groovin Transformator

Lyt til projektet

[audio:groovin2.mp3] [audio:groovin1.mp3]

Projekt beskrivelse:

Hvad sker der når man lukker 5 musikere inde i et teaterrum, og fodre dem med indslag fra skuespillere, en digter, en rapper, en multikunster og en tryllekunster? Det er lige præcist hvad Transformator har tænkt sig at finde ud af med projektet Groovin’ Transformator, hvor teaterscenen med den lokale musiker Morten Mosgaard i spidsen vil forsøge at få sat musik til de mange unikke indslag der kendetegner den eksperimenterende teaterscene Transformator.

Transformator har de sidste år været hjemsted for eksperimenter af Aalborg Teaters skuespillere og mange andre lokale kunstnere har været en tur forbi Transformator til et af de mange eksperimenterende arrangementer. Det har givet Transformator et stort og trofast publikum, der ikke er bange for at gå ud en torsdag aften og få sig en ordentligt en på opleveren.

Nu prøver Transformator med Groovin’ Transformator at fange den helt unikke Transformator stemning på en live indspilning, en indspilning der tager direkte udgangspunkt i alle de mange skuespillere og kunstnere der har været med til at skabe indholdet på Transformator.

Orkestret der skal ligge musikken til det hele, er bortset fra den lokale kapelmester Morten Mosgaard importeret direkte fra konservatoriet i Oslo. ”Jeg har af flere omgange været i Oslo for at skabe kontakt til norske musikere, og en af de ting der gør sig gældende for de Norske musikere jeg har mødt – er deres evne til at udtrykke nuet og arbejde kreativt med musik. Derfor var jeg ikke i tvivl om hvilke musikere jeg skulle ringe til da vi begyndte at organisere projektet” udtaler Morten Mosgaard.

Der er åbne døre på Transformator tirsdag og onsdag aften under forberedelserne af projektet, og torsdag aften vil musikere, skuespillere og kunstnere invitere indenfor til en ægte Transformator aften med den eneste forskel at det hele denne gang bliver optaget på lyd.

Orkestret består af:

Morten Mosgaard – Vokal

Harald Lassen (NO) – Saxofon

David Aleksander Sjølie (NO) – Gitar

Christian Meaas Svendsen (NO) – Kontrabass

Tore Flatjord (NO) – Trommer