Workshop for korsangene og dirigenter

Morten Mosgaard blev i foråret 2010 kontaktet af Ole-Jacob fra Vestfold Korforbund, som er en lokalafdeling under Norges Korforbund. De ønskede at lave en workshop for korsangere og korledere som var en kombination af de såkaldte “circlesongs” samt workshoppen i rytmik, leg og bevægelse.

Workshoppen skulle bruges til en kursusweekend i Skien som blev afholdt sidst i januar, hvor Morten Mosgaard var på besøg og havde æren af at afvikle workshoppen for 9 engagerede korsangere og ledere.

De to workshops som denne workshop skulle være en kombination af, satte i sig selv den perfekte ramme for at udvikle den endelige workshop – så legehuset byggede nærmest sig selv. I alt sin enkelthed skulle workshoppen handle om at synge mere intuitivt, og fik derfor navnet “Gehørssang”. For at kunne synge mere intuitivt krævede det at workshoppen skulle være nodefri, frigøre kroppen, styrke imitations-evnen og samtidig give masser af inspiration til hvordan musik kunne skabes på stedet, både igennem den traditionelle circlesong og mere gruppepræget improvisationer.

Jævn skabte rammerne der var nødvendige for at nå målet: at inspirere norske korsangere og dirigenter til at udvide deres musikalske horisont.

Deltagernes tilbagemeldinger har været overvældende, og det er forhåbentligt ikke sidste gang Jævn skal skabe rammer der kan inspirere flere nordmænd.

Du kan her hente et dokument med stikord fra workshoppen: Download

Figur 2