Nyheder

Her spiller Generalforsamlingen

Når teaterforestillingen GENERALFORSAMLINGEN har premiere 20. september 2019, spiller forestillingen 15 forestillinger i ikke mindre end 14 forskellige lokalsamfund i Hedensted Kommune. Forestillingerne er arrangeret i samarbejde med hele 18 lokale foreninger.

Spillesteder og datoer

20. september kl. 19.30 – Tørring

Premiere på Tørring Gymnasium
Kirkevej 20, 7160 Tørring
Køb billet

23. september kl. 19.30 – Daugård

I Aulaen på Daugård Skole
Skolevej 2, 8721 Daugård
Værter: Daugård Lokalråd
Køb billet

24. september kl. 19.30 – Rask Mølle

Rask Mølle Skole
Skolebakken 3, 8763 Rask Mølle
Værter: Rask Mølle, Flemming og Hornborg Lokalråd
Køb billet

25. september kl. 19.30 – Snaptun

True North Efterskole
Havnevej 11, Snaptun, 8700 Horsens
Værter: Snaptun og Glud Lokalråd
Køb billet

26. september kl. 19.30 – Tørring

Gudenåcentret
Kirkevej 10, 7160 Tørring
Værter: Tørring Borgerforening
Køb billet

1. oktober kl. 19.30 – Uldum

Uldum Højskole
Højskolebakken 11, 7171 Uldum
Værter: Uldum Lokalråd
Køb billet

2. oktober kl. 19.30 – Stouby

Stouby Multihus
Idrætsvej 12, 7140 Stouby
Værter: Stouby Lokalråd
Køb billet

3. oktober kl. 19.30 – Stenderup

Stenderup Forsamlingshus
Stenderup Vej 4, 8781 Stenderup
Værter: Stenderup og omegns borgerforening
Køb billet

4. oktober kl. 19.30 – Åle

Åle-Hjortsvang Minihal
Pogensvej 5, Åle, 7160 Tørring
Værter: Åle-Hjortsvang Lokalråd
Køb billet

7. oktober kl. 19.30 – Vrigsted

Vrigstedhus
Stevnsvej 15A, Vrigsted, 7140 Stouby
Værter: Vrigsted Bylaug
Køb billet

8. oktober kl. 19.30 – Bjerre

Bjerre Borgerhus
Holmen 8, Bjerre, 8783 Hornsyld
Værter: Bjerre Lokalråd
Køb billet

9. oktober kl. 19.30 – Hedensted

Kastaniehøj
Kirkegade 16, 8722 Hedensted
Værter: KFUM og KFUK Hedensted-Løsning
Køb billet

10. oktober kl. 19.30 – Hornsyld

Hornsyld Idrætscenter
Nørremarksvej 3, 8783 Hornsyld
Værter: Hornsyld Koordinationsudvalg
Køb billet

11. oktober kl. 19.30 – Juelsminde

Selskabslokalet Aqua
Havnen 4, 7130 Juelsminde
Værter: Juelsminde Visionsråd
Køb billet

12. oktober kl. 19.30 – Hjarnø

Hjarnø Forsamlingshus
Hovedvejen 4, Hjarnø, 7130 Juelsminde
Værter: Hjarnø Forsamlingshus og Ø-liv Hjarnø
Køb billet

Generalforsamlingen varer ca. 1 time og 15 minutter og er uden pause.

Forestillingen er støttet af Det Fælles Landdistriktsråd og fritidsudvalget under Hedensted Kommune samt Statens Kunstfond.

Besøg Monsterhulen på Hedensted Bibliotek

Har du hørt om eller set billeder af Monsterhulen og tænker, at den da skal ses? Ja så har du nu chancen.

Sommeren over bor Monsterhulen på biblioteket i Hedensted, ind til den flytter over til CPU Hedensted, Center for Pædagogisk Udvikling, efter sommerferien, hvor skolerne i kommunen fremover kan låne Monsterhulen.

Læs mere om projektet Monster, som Monsterhulen er bygget til.

Find Hedensted Bibliotek her:

Monster

I foråret 2019 har Teater Jævns dramaturg Gitte Villadsen besøgt 4 skoleklasser i Hedensted Kommune sammen med billedkunstner Inge-Lis Gaardsted og fotokunstner Britta Egebjerg.

Besøgende var en del af projektet Monster, under Genopdagfestivalen, et projekt som er skabt i samarbejde mellem Hedensted, Horsens og Odder Kommuner.

I Hedensted blev Monster en tværæstetisk workshop for skoleklasser som hver fik to dages besøg. Workshoppen tog udgangspunkt i tre kunstneriske fagligheder: Fotokunst, billedkunst og teatrets fantasifulde fortællinger. Til workshoppen skulle eleverne træne deres fantasi, lave deres eget monster, skabe billedfortællinger med monstrene og dramatisere med sproget for at skabe fantasifulde monsterfortællinger.

Monstre, billeder og fortællinger blev samlet til små videoer, som blev udstillet i en monsterinstallation til arrangementet Kulturfabrikken under genopdagfestivalen lørdag den 15. juni 2019.

Monsterhulen

Til fremvisningen af Monsterfortællingerne havde Teater Jævns producent Morten Mosgaard sammen med den lokale virksomhed TrÆls skabt en Monsterhule, som var lige dele bæredygtigt byggeri og videoinstallation.

Monsterhulen er efter projektet blevet en del af udbuddet fra Center for Pædagogisk Udvikling i Hedensted Kommune, så skolerne fremover kan låne Monsterhulen til egne projekter.

Da kulturtalkshowet kom til Ørum

Der var fyldt godt op i Roehuset på gården Højvang ved Ørum lidt udenfor Hedensted, da Teater Jævn, Hedensted Kommune og Afkørsel 58 inviterede til Talkshow om Kultur i forbindelse med kulturregionsugerne i 2019.

På væggene var flotte malerier indkøbt af kunstforeningen Afkørsel 58 gennem tiden, stolene stod klar og der var både blomster, kaffe og kage. På ‘scenen’ stod en række gamle stole, fundet i Uffe Kristiansens lade lige ved siden af Roehuset. Stolene var i dagens anledning fundet frem til at være ‘studiemøbler’ af scenograf Ida Munk Ørstrøm fra Teater Jævns kommende produktion Generalforsamlingen.

Da talkshowet gik i gang, anført af vært Morten Mosgaard, stod det dog hurtigt klart – at trods navnet Talkshow om kultur, havde talkshowet sit fokus rettet på den kunstneriske side af kulturen. Forskellen på kultur og kunst rammede gæst Johannes Grønager, Rektor på Tørring Gymnasium, meget flot ind til besøget i supportgruppen:

Kunst og kultur er to meget forskellige ting: Kunst handler jo om at kunne noget, man kan spille musik, male malerier eller lave teater og kultur er det klister der binder os sammen i store eller små fællesskaber, noget kunst kan være rigtig god til. Palsgårdsspillende har jo f.eks. flere 100 mennesker, der er sammen om at lave en fælles oplevelse. Det binder de mennesker sammen. Men kultur er jo også alle mulige andre ting, som ikke har noget med kunst at gøre; den måde vi stiller os i kø på til toilettet, at vi ikke maser foran, den måde vi taler sammen på – det er også kultur.

Levende snak i supportgruppen

I første runde af talkshowet, blev aftenens ‘sofagæster’ på skift præsenteret. Det var Liselotte Hillestrøm – Formand for Fællesskab og fritid ved Hedensted Kommune, Per Heller – Bestyrelsesmedlem ved Det Fælles Landdistriktsråd, Vibe Capion – Formand for Kunstforeningen Afkørsel 58, Uffe Kristiansen – Jazzpianist og koncertarrangør på Rytmeloftet samt Gitte Villadsen – Dramaturg for Teater Jævn.

Efter en pause med hjemmebagt kage og frisk kaffe velanrettet af bestyrelsen fra Afkørsel 58, blev ‘sofagæsterne’ omdannet til en supportgruppe for forskellige kulturentusiaster. Det var her kulturemnet virkelig blev åbnet op og en levende konstruktiv samtale om kulturens liv og roller udspillede sig blandt deltagerne. Gæsterne i supportgruppen var Teresa Egballe – Leder af Kultur og Fritid ved Hedensted Kommune, Thrine Nørgaard – Formand for Palsgaard Sommerspil samt Johannes Grønager – Rektor for Tørring Gymnasium.

Sidste talkshow inden teaterprojektet

Talkshow om kultur var sidste talkshow inden teater efter sommerferien, tager fat på produktionen af årets teaterprojekt Generalforsamlingen. Derfor afslørede teatret også et uddrag af handlingen til den kommende forestilling, ligesom de allerede aftalte datoer på de kommende forestillinger blev afsløret.

Vil du følge med i tilblivelsen af forestillingen Generalforsamlingen, kan du følge med her på hjemmesiden eller på teatrets facebookside.

Flere gæster til Talkshow om Kultur i Hedensted

At der er godt gang i kulturlivet i Hedensted Kommune, har arbejdet med vores kommende talkshow kun bekræftet. Vi har mødt utrolig stor opbakning, og har derfor kunnet samle et utrolig flot hold af både gæster og besøgende til vores ny-opfundne kultur-supportgruppe.

Sofagæster

I sofaen får vi besøg af:

Liselotte Hillestrøm – Formand for Fællesskab og fritid ved Hedensted Kommune
Per Heller – Bestyrelsesmedlem ved Det Fælles Landdistriktsråd
Vibe Capion – Formand for Kunstforeningen Afkørsel 58
Uffe Kristiansen – Jazzpianist og koncertarrangør på Rytmeloftet
Gitte Villadsen – Dramaturg for Teater Jævn

På besøg i supportgruppen

Aftenens sofagæster vil undervejs i talkshowet blive omdannet til en supportgruppe, der skal hjælpe de besøgende i supportgruppen med at svare på: “Jeg har en utraditionel kultur-interesse som jeg elsker! Hvordan kan andre få samme fantastiske oplevelse som mig?”

Supportgruppen får besøg af:

Teresa Egballe – Leder af Kultur og Fritid ved Hedensted Kommune
Thrine Nørgaard – Formand for Palsgaard Sommerspil
Johannes Grønager – Rektor for Tørring Gymnasium

Arrangementet er støttet af Europæisk Kulturhovedstad Århus 2017.

OBS: Talkshowet er GRATIS men kræver billet. 

Tilmeld dig arrangementet her

Kontaktperson: Morten Mosgaard, Teater Jævn, Tlf.: 28 40 66 95