Teater

Teater Jaevn er en teatergruppe med det formål, at bringe den professionelle scenekunst ud til i alle egne af landet og gøre scenekunsten vedkommende for dem der skal opleve den.

Teatergruppen består af

Rasmus Ask (Instruktør)
Gitte Villadsen (Dramaturg)
Sofie Ancher Vea (Skuespiller)
og Morten Mosgaard (Komponist og producent)

Teatergruppens mission

“Vi er en teatergruppe, der udvikler vedkommende lokalt teater

Om en egn, hvor vi dyrker egnens geografi og dykker ned i lokale fortællinger både i fortid, nutid og fremtid. 

Med en egn, hvor vi inddrager borgere fra egnen til både at deltage i forestillinger, og til at dele deres historier med os og hinanden.

Til en egn, hvor klassiske historier fra den store verden og verdenspoetikken bringes ind på egnens scene og ud til det lokale publikum.

Fra en egn og til resten af Danmark, med et perspektiv og en ambition om at sætte lokalområdet på landkortet som et kulturelt og kunstnerisk hotspot.”

Teatergruppens projekter

Teater Jaevn har for nuværende to projekter:

  1. Generalforsamlingen – En teaterforestilling udviklet ud fra frivilliges egne erfaringer med frivillighed i Hedensted Kommune. Forestillingen er støttet af Hedensted Kommune (Fritidsudvalget samt Det fælles Landdistriktsråd) samt Statens Kunstfond og spiller i efteråret 2019 forskellige steder i Hedensted Kommune.
  2. Als er en dinosaurus – Et udviklingsprojekt for aktiv involvering af børn i en teaterfortælling. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.