Teaterforestillingen Lykke-Per

Lykke-Per er en utrolig fortælling om at ville lykkes i livet – at vriste sig fri af livets spændetrøje, at gå efter det ypperste og endelig at turde se sig selv i øjnene. Henrik Pontoppidans nobelprisvindende bog er blevet til en teaterforestilling, der har hentet sin inspiration i dén midtjyske muld, som Lykke-Per selv flygtede fra. 

Foto: Gorm Branderup www.gorm-branderup.dk

På jagt efter meningen med livet

Peter Andreas Sidenius vokser op i et strengt og moraliserende præstehjem i det midtjyske. Kort sagt: han passer ikke ind. Han vil være ingeniør. Han vil ændre verden. Han flytter til København i en indædt tro på, at han er skabt til noget større. Han vil revolutionere sin hjemegn med et enormt infrastrukturelt energiprojekt. Han kalder sig Per, og han afskyr sit efternavn! Men bliver han nogensinde fri? Bliver han… lykkelig? Teater Jævns Lykke-Per svinger sit publikum med på en interaktiv rejse gennem 800 siders roman kogt ned til et tempofyldt og pulserende univers, hvor vi alle kan være Lykke-Per – hvad enten vi er for meget eller for lidt.

Forestillingen havde premiere d. 16. maj 2024 i As og spillede i 7 landsbyer på tværs af Hedensted Kommune t.o.m. 8. juni 2024. Forestillingen turnerer i hele landet i efteråret 2025.

Forestillingen er skabt af:

Instruktør: Rasmus Ask

Skuespillere: Matias Hedegård Andersen, Henrik Blauner, Sofie Ancher Vea

Manuskript: Julie Petrine Glargaard, Rasmus Ask og Gitte Villadsen

Lysdesign: Søren Lydersen

Lyddesign: Johannes Smed

Kostumer: Jill Poczkai Ibsen

Scenografi: TrÆls og Jævn

Dramaturg og kunstnerisk producent: Gitte Villadsen

Digital kommunikation og presse: Lomholt Kommunikation & Bülow Kommunikation

Folkets Lykke-Per. Scenekunst som landdistriktsudvikling

Forestillingen er skabt på baggrund af en stor kunstnerisk og bæredygtig landsbyudviklingsproces i tre landsbyer i Hedensted Kommune. Det kalder vi Folkets Lykke-Per. Her har vi fusioneret scenekunstens redskaber med moderne landsbyudviklingsværktøjer i et stærkt samarbejde med fremtidsforsker, Tyge Mortensen, og hans partner, Helene Simoni, som tilsammen udgør BLUP-sekretariatet. Læs mere om denne del af projektet her.

Projektet er støttet af:

Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Det Fælles Landdistriktsråd, Region Midtjylland, Den Jyske Kunstfond og William Demant Fonden.